Αθήνα: Τρεις πορείες «φρακάρουν» το κέντρο

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα για οδηγούς και πολίτες που θέλουν να προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας.

Αιτία αποτελούν οι τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί και συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, τις συντάξεις και την κατάσταση στην οικονομία.

Πρώτοι δίνουν ραντεβού στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως , την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.

Για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη η προσυγκέντρωση των μελών της ομοσπονδίας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στη συνέχεια, στις 12:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καθώς θα κορυφώνεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαμαρτυρία και της ΠΟΕΔΗΝ

Οπως και τα μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έτσι και η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ ζητώντας την επίλυση οικονομικών θεμάτων του κλάδου.

Μάλιστα για την διευκόλυνση των εργαζομένων η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Loading