Ασβεστοχώρι: Απέκρυπταν για καιρό τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο

Νέες καταγγελίες για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η κόρη μιας 90χρονης γυναίκας, η οποία απεβίωσε από κορονοϊό σημειώνει ότι είχε αποκρυφθεί το γεγονός του κρούσματος.

 «Έχουμε μεγάλο πόνο αλλά και θυμό γιατί αυτοί οι άνθρωποι καταχράστηκαν την τυφλή εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Έδειξαν εγκληματική αμέλεια απέναντι στην ευαίσθητη υγεία των δικών μας ανθρώπων. Όχι μόνο δεν τους προστάτευσαν, αλλά απέκρυψαν το γεγονός για αρκετές ημέρες, έτσι κόλλησαν οι περισσότεροι. Ήταν αργά όταν τους μετέφεραν ήδη στα νοσοκομεία να αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι με τα τόσα υποκείμενα νοσήματα τον κορονοϊό», ανέφερε συντετριμμένη η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή Live News. Στο συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας  21 άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά τα 42 συνολικά θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν.

«Επικοινωνούσα τακτικά μαζί της κατάλαβα ότι είχε μια αδιαθεσία τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ανακοίνωση ότι πάσχει από Covid. Μου έλεγαν ότι έχει ουρολοίμωξη. Την ίδια μέρα, το βράδυ, με κάλεσαν και μου ανακοίνωσαν ότι έκαναν το τεστ και βρέθηκαν πέντε κρούσματα και ανάμεσα σε αυτά ήταν η μητέρα μου. Το πρωί ακούσαμε από τις τηλεοράσεις ότι ήταν 33 και ανέβηκε ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς», συνέχισε η ίδια.

«Δεν τους χαιρετήσαμε, δεν τους θάψαμε με την τιμή που τους έπρεπε. Καλώ όλους τους συγγενείς να ενωθούμε ώστε με το δρόμο της δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια, ώστε να αναπαυθούν και οι ψυχές αυτών των ανθρώπων», κατέληξε η γυναίκα.

Loading