Άσκηση με πραγματικά πυρά του ΠΝ και της Πολεμικής Αεροπορίας

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται άσκηση των επιχειρησιακών μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, σε άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου γίνεται χρήση πραγματικών πυρών και αποτελεί μήνυμα προς την Τουρκία.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα και διήρκησε περίπου τρεις ώρες αποτελεί μήνυμα προς την Τουρκία καθώς διεξήχθη σε μια περιοχή την οποία η Άγκυρα επιχειρεί να σφετεριστεί.

Οι βολές με όπλα μάχης περιελάμβαναν εκτοξεύσεις Κατευθυνόμενων Βλημάτων από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τορπίλης μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.

Όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.

Τις βολές που πραγματοποίθηκαν την Τετάρτη παρακολούθησαν από την φρεγάτα «Αιγαίον» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλούμης και ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Αναλυτικότερα, οι βολές εκτελέσθηκαν ως ακολούθως

Ένα κατευθυνόμενο βλήμα RIM-7 Sea Sparrow από τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.
Ένα κατευθυνόμενο βλήμα HELLFIRE από ελικόπτερο τ. S-70B AEGEAN HAWK.
Δύο κατευθυνόμενα βλήματα MAVERICK από αεροσκάφη F-16 Block 52+.
Μία τορπίλη SST-4 (μάχης) από το υποβρύχιο τ.214 «Πιπίνος»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο και εικόνες από την άσκηση

Loading