Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση – Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου

Υπό την πίεση της νέας εκτίναξης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση έχει βάλει επί τάπητος όλα τα πιθανά σενάρια ωστε να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown, σαν αυτό που ζήσαμε μέσα στη χρονιά. Στον αντίποδα, φαίνεται να προτείνεται η λύση τοπικών περιορισμών ή μέτρων στοχευμένων προς τους ανεμβολίαστους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο θα έχει δύο άξονες. Αρχικά, θα αναφέρεται στις επαγγελματικές ομάδες στις οποίες θα καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, και σε δεύτερο πλάνο, θα διευκρινιστεί ποια μέτρα θα ισχύουν για τους χώρους εστίασης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου. Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης. Στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς.

Τα τρία σενάρια για την εστίαση

Η αντίδραση του κόσμου, αλλά και η αναζωπύρωση της πανδημίας φαίνεται οτι “παγώνουν” το κυβερνητικό σχέδιο για μαγαζιά είτε αμιγώς για εμβολιασμένους είτε με μεικτούς κλειστούς χώρους που θα υποδέχονται και ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα τρία σενάρια για την εστίαση είναι τα εξής:

  1. Να γίνει το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων μετά τις 15 Ιουλίου
  2. Να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
  3. Να εφαρμοστούν οι ήδη ανακοινωθείσες αποφάσεις για αμιγείς και μεικτούς χώρους

Τέλος, σήμερα αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των εφήβωβ μεταξύ 15 – 17 ετών, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωτικοί.

Δείτε επίσης: Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό οδηγούνται πολλές χώρες μετά από την μετάλλαξη Δέλτα


Loading