Αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον θάνατο του Κωστή της Αλοννήσου

Η φώκια της Αλοννήσου βρέθηκε νεκρή από ψαροτούφεκο – Αμοιβή 5.000 ευρώ προσφέρετε σε όσους δώσουν πληροφορίες για τον δράστη

Ο γνωστός ως «Κωστής» ήταν διάσημος στο νησί και αγαπητός από όλους, επειδή ήταν «κοινωνικός» και φιλικός με τους ανθρώπους,

Βρήκε τραγικό θάνατο από καμάκι ψαροτούφεκου μεγάλου διαμετρήματος, που τον κάρφωσε. Τόσο οι κάτοικοι του νησιού, όσο και ολόκληρη η χώρα εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για το περιστατικό.

Το TheTOC και οι Αττικές Εκδόσεις προσφέρουν αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη, ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

«Ο στόχος είναι προφανής, να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης προκειμένου να μην ξαναδούμε στο μέλλον τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες εξοργίζουν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.», αναφέρεται.

Στην Αλόννησο υπάρχει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, η μεγαλύτερη δηλαδή προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη και το νησί είναι καταφύγιο και τόπος αναπαραγωγής για την μεσογειακή φώκια. Γι’ αυτό και υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για την ερασιτεχνική αλιεία.

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της ταυτότητας του δράστη μπορούν να επικοινωνήσουν στα γραφεία της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://el.mom.gr/epikoinwnia)

Δείτε επίσης: Τουριστικό σκάφος εξέπεμψε SOS στον Β. Ευβοϊκό – Επιχείρηση διάσωσης των επιβατών

Loading