Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης

Αυστηροποίηση των μέτρων αποφασίστηκε σήμερα, στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας, υπό τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη – Εντατικοί έλεγχοι όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πραγματοποιούνται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Α΄ υπαρχηγός Λιμενικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β΄ υπαρχηγός Λιμενικού, αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος, οι αρμόδιοι κλαδάρχες και διευθυντές του Αρχηγείου, καθώς και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε, «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας».

Πρόσθεσε πως «Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. Πολύ σημαντική, όμως, είναι και η τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα. Ζητάμε την απόλυτη συνεργασία όλων, στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι».

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της ενημερωτικής προσπάθειας σε σχέση με τους νέους κανόνες που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε η αδιάκοπη συνέχειά της.

Δείτε επίσης: Covid-19: Πρόστιμα 59.700 ευρώ και “λουκέτο” σε επιχειρήσεις

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading