“Αδιέξοδο” φωνάζουν οι επαγγελματίες σε Αν. Μακεδονία, Θράκη

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποστέλλουν οι ενώσεις ΟΕΒΕ Π.Ε. Ξάνθης, ΟΕΒΕ Καβάλας, ΟΕΒΕ Ροδόπης, ΟΕΒΕ Δράμας, ΟΕΒΕ Έβρου και ΟΕΒΕ Σερρών με θέμα το αδιέξοδο των επαγγελματιών.

Αναλυτικά η επιστολή των ενώσεων στο πρωθυπουργό:

Με σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση  στον θεσμό που εκπροσωπείτε και σε σας προσωπικά, παίρνουμε το θάρρος να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, εξαιτίας του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών.

Τα προβλήματα και οι δυσχέρειες  στον επισιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό κλάδο, μέρα με τη μέρα οδηγούν τους επιχειρηματίες στην απελπισία.

Από την 13η του Μάρτη και μετά, οι ημέρες  των κυβερνητικών εντολών  να κλείσουν τα καταστήματά λόγω της πανδημίας, αποτέλεσαν και την αρχή μιας νέας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για όλους τους επιχειρηματίες.

Για 2,5 μήνες ζήσαμε με την αγωνία και το άγχος της επαγγελματικής μας επιβίωσης.  Τα καταστήματά μας ήταν κλειστά και οιοσδήποτε επιχειρηματικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της νέας κρίσης έπεφτε στο κενό.

Τα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία Covid-19 που εφαρμόζονται, φαντάζουν στην περιοχή μας ως μικρές ανάσες λίγο πριν μας κόψουν το οξυγόνο.

Και τα χτυπήματα της νέας κρίσης δεν έχουν τελειωμό…

Κατανοούμε απολύτως τους λόγους αποκλεισμού της περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της απόφασή σας για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου, παρόλα αυτά η διαπίστωση είναι μία και ξεκάθαρη:

Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι της Βόρειας Ελλάδας έχουν περιέλθει σε βαθύ τέλμα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σημειώνεται μακροχρόνια έλλειψη αεροπορικών δρομολογίων ,και τώρα  με τον αποκλεισμό του οδικού τουρισμού από όμορα κράτη θα οδηγήσουν όλη την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού,  είναι πρωτόγνωρη για την σύγχρονη κοινωνία, γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι χειρισμοί σας επί του ζητήματος δεν επιδέχονται αρνητικού σχολιασμού, καθώς προχωρήσατε σε καθοριστικές και ουσιαστικές αποφάσεις για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, καταλήγουν οι ενώσεις «Τα προβλήματα, όμως, για μας παραμένουν και μάλιστα γιγαντώνονται.

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε μία συνάντηση μαζί σας.

Η χρόνια τώρα ξεχασμένη Περιφέρειά μας,  όπως και ο αδικημένος Νομός Σερρών, είναι καιρός να στηριχτούν…

Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για το αίτημά μας, να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των πρόεδρων των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης  και  Σερρών μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε όλα τα ζητήματα .

Μόνο με τη δική σας στήριξη θα έχουμε μέλλον ως οικογενειάρχες και επαγγελματίες».

Πηγή: e-vima.gr

Loading