Αναίρεση κατά του βουλεύματος για τους στημένους αγώνες

Τον τελικό λόγο για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει, με την είσοδο του νέου έτους, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες.

Πριν από λίγες ημέρες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμφθηκε σε δίκη, με ψήφους 2 έναντι 1, με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με το ίδιο βούλευμα, παραπέμπεται για με την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, καθώς η αρχική κατηγορία σε βάρος του και σε βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Τέλος, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα, από αυτά τα οποία αρχικά είχαν παραπεμφθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Loading

Αφήστε μια απάντηση