«Όχι» των Ελβετών για τον κουμπάρο του Παπαντωνίου

Κλειστοί παραμένουν για τις ελληνικές αρχές οι λογαριασμοί του επιχειρηματία, Γιώργου Κανδαλέπα, κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς οι ελβετικές αρχές απέρριψαν και τα δύο σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχε αποστείλει η χώρα μας.

Πρόκειται για το λογαριασμό από τον οποίο εμβάστηκαν στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σταυρούλα Κουράκου, τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ , ποσόν που εντοπίστηκε από τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και το οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη συνδέει με μίζες που εισέπραξε ο Γιάννος Παπαντωνίου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας απέρριψε τελικά την αναίρεση του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης καθιστώντας έτσι αμετάκλητη απόφαση του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του του κ. Κανδαλέπα.

Το σκεπτικό της απόρριψης είναι ότι υπάρχουν υπόνοιες πως τα στοιχεία που επικαλούνται οι ελληνικές αρχές στα αιτήματα τους αφορούν προϊόν υποκλοπής.

Η ελπίδα

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη πάντως υπάρχει ακόμα μια μικρή ελπίδα για την έρευνα που διεξάγεται στη χώρα μας σε βάρος του προφυλακισμένου Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας δίνει τη δυνατότητα στην εκεί εισαγγελία να επανέλθει, με ερώτημα προς την Ελλάδα για την προέλευση των επίμαχων στοιχείων.

Δείτε επίσης: «Στερήθηκα άδικα την ελευθερία μου» – Τι υποστηρίζει ο ενεχυροδανειστής

Loading