Χωρίς ταξί της UberX από σήμερα η Αθήνα

Διαφορετική κατάσταση βιώνουν από σήμερα οι κάτοικοι στην Αθήνα, μιας και τέθηκε σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των ταξί της UberX.

Προ ημερών η εταιρεία είχε αναστείλει την υπηρεσία της μετά το νέο νόμο που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση για τις μεταφορές, με 1.300 εργαζόμενους να μένουν δίχως εργασία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης χαρακτήρισε τους οδηγούς της UberX «πειρατές».

«Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατείες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα. Αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη» δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης.

 

«Επιλογή για ψηφοθηρικούς λόγους»

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε για το συγκεκριμένο θέμα ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό, Σκεύος Καβουκλής.

«Οι αποδείξεις που εκδίδονται από τα 600 αυτοκίνητα ήταν περισσότερες από όσες έκοβαν τα ταξί. Δυστυχώς ζήσαμε την εμπειρία 1.300 εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τις εργασίες του ενώ ο κόσμος αγαπούσε την υπηρεσία. Η Κυβέρνηση επιλέγει για ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό» ήταν τα όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104, ο κ. Καβουκλής.

Loading