«Χείρα βοηθείας» σε 61.000 απόρους από την ΠΚΜ

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 61.000 ωφελούμενους, μέσω του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για τη διετία 2015-2016, παρείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Η ΠΚΜ αποτελεί την πρώτη Περιφέρεια που ολοκληρώνει το εν λόγω πρόγραμμα, μέσω έξι κοινωνικών συμπράξεων και σε συνεργασία με Δήμους και Ιερές Μητροπόλεις.

Από τα 15 στα 25 εκατ. ευρώ

Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, με τίτλο «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει πράξη την Αλληλεγγύη», από την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης, Γερακίνα Μπισμπινά, τον Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής, Χάρη Αηδονόπουλο, και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Άννα Τομπουλίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε η ανάγκη το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προωθήσει το ταχύτερο όλες τις διαδικασίες, ούτως ώστε να μην υπάρξει κενό στην παροχή βοήθειας προς τους απόρους. Οι εκπρόσωποι των φορέων, λοιπόν, κάλεσαν το υπουργείο να εγκρίνει το πρόγραμμα για την επόμενη διετία. Μάλιστα, αυτό αναμένεται να έχει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό, ο οποίος θα ανέρχεται στα 25.365.859 ευρώ, έναντι 15 εκατ. ευρώ στα οποία ανήλθε ο προϋπολογισμός του ολοκληρωμένου προγράμματος.

Εντυπωσιακά τα νούμερα

Σύμφωνα με την κ. Μπισμπινά, η ΠΚΜ διένειμε 2.729 τόνους τροφίμων και 648 τόνους ειδών ατομικής υγιεινής και οικιακής καθαριότητας σε περίπου 61.000 συνανθρώπους μας.

Οι ωφελούμενοι είναι κατανεμημένοι στις έξι κοινωνικές συμπράξεις, που συνεργάζονται με την ΠΚΜ, στη δυτική Θεσσαλονίκη (Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου, καθώς και οι Μητροπόλεις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως), στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.

«Φτάσαμε στο σημείο μηδέν, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρήζουν βοήθειας ακόμη και για βασικά αγαθά, όπως η τροφή. Η διαδικασία πήγε εξαιρετικά χάρη στην καλή συνεργασία όλων των φορέων και χάρη στο πάθος όλων μας για προσφορά στο συνάνθρωπο. Εύχομαι κάποια στιγμή να μη χρειάζεται κανένας αυτά τα επισιτιστικά προγράμματα», επισήμανε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ωφελήθηκαν 32.690 οικογένειες

Σύμφωνα με την κ. Τομπουλίδου, οι οικογένειες που συνολικά δέχτηκαν βοήθεια ήταν 32.690 και αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των ωφελούμενων σε όλη τη χώρα. Σε κάθε δικαιούχο διανεμήθηκαν 45,4 κιλά τροφίμων, ενώ σε 1.900 βρέφη διανεμήθηκαν από 23 κιλά τροφίμων και 29 κιλά ειδών βασικής υλικής συνδρομής.

Loading