Χανιά: Αποκαθίστανται τα προβλήματα από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου

Αποκαθίστανται σταδιακά τα μεγάλα προβλήματα που είχαν προκληθεί στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή από τη σφοδρή κακοκαιρία που είχε πλήξει την Κρήτη στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, οι εργασίες για την αποκατάσταση τμήματος της γέφυρας στη δυτική είσοδο του Πλατανιά, που είχε υποχωρήσει, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Μετά τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, ξεκίνησαν τη Δευτέρα (8/4) οι εργασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα απομακρυνθεί από το σημείο και η στρατιωτική γέφυρα που κατασκευάσθηκε για να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.

Εργασίες και στον Αλικιανό

Την Τρίτη (9/4) ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας στην περιοχή του ποταμού Κερίτη στο χωριό Αλικιανός.

Την περιοχή επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, που συναντήθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας που αναλαμβάνει το έργο και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, αρχικά θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου όπου στη συνέχεια θα μπουν οι βάσεις για την τοποθέτηση της γέφυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading