Φοροδιαφυγή άνω του μισού εκατομμυρίου από δύο βιομηχανίες τροφίμων

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε περιοχές της Αττικής και της Βορείου Ελλάδας· στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε συνολική φοροδιαφυγή άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, από δύο επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, σε περιοχή του νομού Έβρου.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε:

  • σε εστιατόριο, μη έκδοση τριών αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,10 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας,
  • σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας και
  • σε εστιατόριο-μπαρ, να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, από τους στοχευμένους ελέγχους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Ε.Φ.Ε.Τ. Περιφ. Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο.(Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) σε δύο εταιρίες παραγωγής ειδών διατροφής, σε περιοχή του νομού Έβρου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή, συνολικού ύψους άνω των 500.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:

  • στην πρώτη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών πώλησης για 163.754,980 κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας 487.528,81 ευρώ και
  • στη δεύτερη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών για 5.535,420 κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας 18.766 ευρώ και πλεόνασμα, λόγω μη έκδοσης παραστατικών για την απόκτηση 1.452,180 κιλών παρόμοιων ειδών, συνολικής αξίας 7.471,18 ευρώ.

Για τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν –κατά περίπτωση– οι αρμόδιες υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Loading