Γιατρός ομολόγησε πλαστογραφία στην υπόθεση Φλώρου

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι στην υπόθεση Φλώρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το εφετείο, ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του άλλοτε επικεφαλής της Energa φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο, προκειμένου να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατουμένου. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αρνείται πως οι πράξεις του είχαν οποιοδήποτε οικονομικό κίνητρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, βάζοντας στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση.

Δεν αποκλείουν μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει έναυσμα για επέκταση της έρευνας και για άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του επιχειρηματία.

Όσον αφορά την έρευνα για τον Αριστείδη Φλώρο, προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και τη χθεσινή (3/9) ανωμοτί κατάθεση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εξέταση του ύποπτου γιατρού ακολούθησε την κατάθεση του διευθυντή κλινικής του Ευαγγελισμού Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος προσκόμισε πέρα των άλλων στοιχείων, προσκόμισε δύο ακόμα γνωματεύσεις για τον Αρ. Φλώρο, αλλά και video στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Η εισαγγελία διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση το γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν για κατάθεση και άλλοι γιατροί οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

«Ξεψαχνίζουν» νοσοκομεία και επιτροπή Πιστοποίησης

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στη δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου -μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού- κάθε σχετικό έγγραφο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power.

Η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Και άλλες υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Η μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, συνεπικουρούμενοι από γιατρούς και δικηγόρους, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με ανάλογες μεθοδεύσεις. Έτσι όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανόν η εισαγγελία Διαφθοράς να επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις πλην του κ. Φλώρου, όπου κρατούμενοι εμφάνισαν εκ των υστέρων -μετά δηλαδή την καταδίκη τους σε εγκλεισμό- ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν στόχο να έχουν ολοκληρώσει εντός του μήνα την έρευνα τους για τον επιχειρηματία.

Loading