«Τυφλή βία» καταγγέλλει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Για “τυφλή βία που στρέφεται κατά των πολιτών, με τα χρήματα των οποίων έχουν ανεγερθεί τα δημόσια κτίρια”, κάνει λόγο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ), με αφορμή την επίθεση των κουκουλοφόρων, τα ξημερώματα της Κυριακής (1/4) και την πρόκληση φθορών στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, επί της Λ. Ριανκούρ 85.

Στη σχετική ανακοίνωση της, η ΕΔΔ επισημαίνει ακόμη, ότι οι ενέργειες αυτές αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα των περίπου 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και αφού προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία της εισόδου, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών:

«Με αφορμή την επίθεση από αγνώστους στο κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 1.4.2018, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι η πρόκληση υλικών ζημιών σε δημόσια κτήρια, όχι μόνο δεν συνιστά καμία μορφή εναντίωσης στις παθογένειες του συστήματος, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τυφλή βία στρεφόμενη κατά των πολιτών, με χρήματα των οποίων τα δημόσια κτήρια έχουν ανεγερθεί.

Tέλος, επισημαίνουμε ότι οι ενέργειες αυτές, αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων».

Loading