Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει ελληνικό στη Χίο

Μια ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σήμερα (4/4) ήρθε να προστεθεί σε όλες αυτές που έχει κάνει η γειτονική χώρα το τελευταίο διάστημα. Το νέο περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος στη Χίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Πολίτης Χίος», το σκάφος της τουρκίκης ακτοφυλακής, αφού πρώτα άφησε την λέμβο με τους μετανάστες να περάσει τα θαλάσσια σύνορα προς την ελληνική πλευρά, στη συνέχεια άρχισε να παρενοχλεί απειλητικά το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου 611 που βρισκόταν στην περιοχή.

Για αρκετά λεπτά της ώρας, το τουρκικό πλοίο έπλεε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την αιτιολογία ότι το σκάφος του Λιμενικού βρισκόταν μέσα σε ύδατα της γειτονικής χώρας προσπαθώντας να το εμβολίσει.

Και απέφυγαν το επεισόδιο και οδήγησαν με ασφάλεια τους μετανάστες της λέμβου

Παρά την ενοχλητική αυτή ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, οι άνδρες του λιμενικού έφεραν σε πέρας την αποστολή καθώς απέτρεψαν ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή, ενώ κατάφεραν να οδηγήσουν τους μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο, σε ασφαλές σημείο.

Loading