Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του αρχηγό ΓΕΣ

Σε κάθε ευκαιρία η Τουρκία φροντίζει να οξύνει την ένταση στο ελληνικό FIR, όπως έπραξε και σήμερα όταν τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν δυο φορές το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Στεφανή και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, κατά την πτήση από Ρόδο προς Ρω και Στρογγύλη.

«Είστε σε τουρκικό εναέριο χώρο» ήταν η μονότονη επισήμανση των Τούρκων πιλότων, αλλά και των τουρκικών ραντάρ, λέγοντας ότι το ελληνικό ελικόπτερο παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Αδιάκοπες τουρκικές προκλήσεις στο ελληνικό FIR

Το ίδιο προκλητικοί ήταν και κατά την επιστροφή της πτήσης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τη Ρω προς τη Ρόδο, όταν απογείωσαν ένα «ζεύγος» τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν.

Στη συνομιλία δια ασυρμάτου, που ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν περίπου 2.000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 πτέρυγα μάχης για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Loading