Προς αναβολή η δίκη των ελλήνων στρατιωτικών

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα επρόκειτο να δικαστούν σήμερα Δευτέρα οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η δίκη φαίνεται πως θα αναβληθεί.

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής -που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι»-, προφυλακίστηκαν στην Αδριανούπολη όπου παρέμειναν έως σήμερα το πρωί οπότε μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Έλληνες στρατιωτικοί και κατηγορίες για κατασκοπεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο στρατιωτικοί αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο. Ωστόσο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν ενδεχόμενο κατηγοριών για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Milliyet», η οποία επιμένει στην κατηγορία της κατασκοπείας, οι εισαγγελείς εξετάζουν ακόμα τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων. Επιπλέον, αναφέρεται ότι προκαλούν προβληματισμό οι αντιφατικές καταθέσεις των δυο ελλήνων κρατουμένων.

 

Loading