Τετραπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Κεντρική Μακεδονία!

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία και τα οποία δείχνουν ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κεντρική Μακεδονία τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο.

Τον περασμένο μήνα, λοιπόν, στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής σημειώθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους εννέα άτομα. Αντιστοίχως, τον Απρίλιο του 2017 συνέβησαν δύο θανατηφόρα τροχαία, με ισάριθμους νεκρούς.

Λιγότεροι οι τραυματίες από τα τροχαία στην Κεντρική Μακεδονία

Τον Απρίλιο του 2018, εξάλλου, καταγράφηκαν ακόμη 21 τροχαία ατυχήματα, με απολογισμό δύο βαριά και 27 ελαφρά τραυματίες. Αντιστοίχως, τον Απρίλιο του 2017 τα χαρακτηριζόμενα ως “σοβαρά”, ή “ελαφρά” τροχαία ατυχήματα ήταν 26 και ο απολογισμός ήταν ένας βαριά τραυματίας και 42 ελαφρά τραυματισμένοι.

Συνολικά, το φετινό Απρίλιο καταγράφηκαν 38 θύματα, έναντι 45 τον ίδιο μήνα το 2017.

Τα αίτια που οδήγησαν στα –θανατηφόρα ή μη- τροχαία

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Οι παραβάσεις που κατέγραψε η Τροχαία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκαν στις παραπάνω περιοχές 9.246 τροχονομικές παραβάσεις.

Οι περισσότερες συνδέονται με παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα (4.435) και επαγγελματικών οχημάτων (3.333).

Ακολουθούν παραβάσεις για ΚΤΕΟ (350), οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (267), μη χρήση ζώνης ασφαλείας (260), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (157), μη χρήση προστατευτικού κράνους (99), αντικανονικό προσπέρασμα (71), παραβίαση προτεραιότητας (67), παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (62), αντικανονικοί ελιγμοί (59) κ.ά.

Loading