Ταλαιπωρία για τους επιβάτες δύο πλοίων της γραμμής

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε 137 επιβάτες ενός ιπτάμενου δελφινιού και ενός φέρι μποτ, που παρουσίασαν αμφότερα μηχανική βλάβη.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Βόλου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-υδροπτέρυγου “Flying Dolphin Ερατώ”, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σκιάθο για Βόλο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Σκιάθου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι του Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 43 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “Ερατώ”, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου του θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επιπλέον, ενημερώθηκε, επίσης πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Άρτεμις», για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και συγκεκριμένα στο αυτόματο φίλτρο πετρελαίου, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο, με 94 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

Loading