ΤΑΖ: Ακόμα και 6χρονα σκέφτονται να αυτοκτονήσουν στη Μόρια

Κόλαφος είναι το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας TAΖ για τις καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Στο κείμενο με τίτλο «Ακόμα και εξάχρονα σκέφτονται την αυτοκτονία», η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Λούκα Φοντάνα, ο οποίος τονίζει ότι «εδώ συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «στον υπερπλήρη καταυλισμό, η σωματική και η σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες».

Όπως αποκαλύπτει, «οι απόπειρες αυτοκτονίες αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέπτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο».

Πέρυσι οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες με ψυχικά προβλήματα που υποβάλλονταν σε θεραπεία έχουν αυξηθεί κατά 50%. «Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι» συμπληρώσει, χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό και τους αιτούντες άσυλο.

Loading