Τάζουν διορισμούς εκπαιδευτικών μετά την Δ’ αξιολόγηση!

Μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης τάζουν από την κυβέρνηση, όπως προκύπτει μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, με αντιπροσωπεία τους.

Εξαντλείται η υπομονή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται στα όριά τους περιμένοντας χρόνια έναν μόνιμο διορισμό. Σήμερα βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς.

Σημειώνεται πως η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την υποστήριξη των δυο ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, οι οποίες έχουν προκηρύξει χωριστή 24ωρη απεργία έξω από το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου.

«Δίκαιο το αίτημά σας, αλλά…» απαντά η κυβέρνηση

Παρόλα αυτά αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο!

Τους ενημέρωσε μάλιστα ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για το σύστημα των διορισμών αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Loading