Σύρος: Κατασχέθηκαν 24.500.000 τσιγάρα που μετέφερε φορτηγό – πλοίο

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Νακρωτικών και Λαθρεμπορίου, του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, περιπολικό σκάφος εντόπισε την Τετάρτη (28/3) στη θαλάσσια περιοχή της Σύρου, το φορτηγό – πλοίο “Daslis” που έφερε σημαία του Τόνγκο, να πλέει με ελάχιστη ταχύτητα.

Μετά από δήλωση του πλοιάρχου ότι παρουσιάζει μηχανική δυσλειτουργία και βλάβη στο αυτόματο σύστημα αναγνώρισης, οδηγήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμάνι της Ερμούπολης Σύρου προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη.

Ωστόσο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο μετέφερε τέσσερα εμπορευματοκιβώτια με χαρτοκιβώτια που περιείχαν τσιγάρα. Αφού εκφορτώθηκε το σύνολό του φορτίου, βρέθηκαν 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, ενώ μετά από επιθεώρηση του πλοίου από το Γραφείο Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκαν συνολικά 25 παρατηρήσεις / ελλείψεις εκ των οποίων οι 22 επισύρουν το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου.

Συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος

Για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο φορτίο καθώς και το πλοίο κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Σύρου, που παράλληλα διενεργεί και προανάκριση των έξι μελών του πληρώματος τα οποία συνελήφθησαν.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών για το εν λόγω φορτίο ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων επτακοσίων δύο χιλιάδων ευρώ (4.702.000 €.)

Το πλοίο φέρεται να ξεκίνησε από την Βηρυτό του Λιβάνου με προορισμό την Οδησσό της Ουκρανίας, ωστόσο ακολούθησε πορεία που δεν ήταν η ενδεδειγμένη για την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Loading