Σύλληψη Τούρκου υπηκόου που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο

Συναγερμός σήμανε σήμερα (20/3) τα ξημερώματα στον συνοριακό σταθμό των Καστανέων στον Έβρο, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα στην ελληνική πλευρά με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με τους τρεις να σταματάνε έπειτα από πυροβολισμούς με άσφαιρα από την πλευρά των τούρκων αστυνομικών.

Ο τέταρτος όμως συνέχισε πέρασε τα σύνορα μπήκε στον ελληνικό χώρο και τελικά συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές. Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος, αλλά λίγο αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανέων.

Η κινητοποίηση για την σύλληψη ήταν μεγάλη, καθώς ουδείς κατάλαβε αρχικά τις προθέσεις του Τούρκου, αλλά και το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σε προστατευόμενη φύλαξη

Μετά την σύλληψη ο Τούρκος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο και βρίσκεται σε προστατευόμενη φύλαξη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ, δηλώνοντας Κουρδικής καταγωγής με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ωστόσο η ηλικία του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Τέλος, οι τρεις με τους οποίους ήταν μαζί τα ξημερώματα, φέρονται έχουν συλληφθεί επίσης από την τουρκική αστυνομία.

Loading