Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να τεθούν ξανά σήμερα η Ηριάννα και ο Περικλής, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης ο καθένας, για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Διαδικασία που θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις δύο βιολόγων που έχουν κληθεί από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο σχετικά με το αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

Το έγγραφο και οι μαρτυρίες

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα της απαλλαγής από τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν και που τους οδήγησαν στις φυλακή, με ιδιαίτερη σημασία να δίνεται στην κατάθεση ενός εγγράφου που υπογράφει πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί η αντιτρομοκρατική, αλλά και την ίδια τη βιολόγο – αστυνομικό, διευθύντρια του εργαστηρίου ανάλυσης DNA.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνδέθηκαν με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς λόγω ευρημάτων από όπλα και σφαίρες που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τα οποία όμως βρέθηκαν μέσα σε σακούλα μαζί με μια σειρά από θρησκευτικά σύμβολα, γεγονός που το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του στην πρωτόδικη απόφαση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, συγγενείς των δύο κρατουμένων, αλληλέγγυοι και φίλοι, βρίσκονται έξω από το εφετείο με πανό και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης.

Loading