Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Λ. Αυγενάκη για το αθλητικό κέντρο άθλησης ατόμων με αναπηρία

«Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία κατάλληλων χώρων προπόνησης και άθλησης για χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως για αυτούς με αναπηρία», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση χώρου για την δημιουργία κλειστού αθλητικού κέντρου άθλησης ατόμων με αναπηρία και η αποκατάσταση του κλειστού σταδίου της Παιανίας. Αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το στάδιο Παιανίας, συμφωνήθηκε και από τους επίσης παριστάμενους στη συζήτηση, Κ. Παναγόπουλο, προέδρο του ΣΕΓΑΣ, και του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη, η σύσταση φορέα για να αναλάβει την ανακατασκευή του σταδίου.

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης,  με συστηματική δουλειά και συνεργασία μπορεί να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό κέντρο άθλησης, όπου θα προπονούνται οι έλληνες αθλητές στίβου καθώς και τα νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις κι από ξένους αθλητές.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τον Γ. Πατούλη θα είναι ορατά και άμεσα. «Χιλιάδες αθλητές και γονείς περιμένουν ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ένα χώρο που σήμερα είναι ένα ‘νεκροταφείο’, εγκαταλειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.  Δυστυχώς ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο δήμαρχος Παιανίας βρήκαν ένα χώρο λεηλατημένο και κατεστραμμένο. Με εντολή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, θα κινηθούμε ταχύτατα για να εξαλείψουμε αυτή την τραγική εικόνα και πολύ σύντομα να δώσουμε στους πολίτες όλης της χώρας αθλητικές εγκαταστάσεις ασφαλείς και λειτουργικές» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση, τονίζοντας πως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον περιφερειάρχη Αττικής και σημείωσε πώς η συνάντηση αυτή, «δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα τόσων ετών για έναν πολύ σημαντικό χώρο».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την εξεύρεση χώρου δημιουργίας κλειστού αθλητικού κέντρου προπόνησης ατόμων με αναπηρία, αλλά και τη φιλοξενία Έλλήνων αθλητών με αναπηρία, συμμετείχαν ο Πάρις Επιτροπάκης, αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και η Ιωάννα Καρυοφύλλη, γενική γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη συμφωνήθηκε να διερευνηθούν συγκεκριμένοι χώροι για το σκοπό αυτό, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται μεγάλα γεγονότα και να φιλοξενούνται αθλητές από όλο τον κόσμο. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη περιοχή. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον υφυπουργό, θα χρηματοδοτήσουν το χώρο», δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός και τόνισε:  «Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε με την ομοσπονδία», έτσι ώστε, το συντομότερο δυνατόν να έχουμε ένα χώρο για αθλητές με περίσσευμα ψυχής, που τιμούν τη χώρα μας, που φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια».

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading