Συνάντηση Γεράνη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων

Με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων Αντώνη Μαυρόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

Οι δύο άντρες συζήτησαν διεξοδικά  την πρόσφατη πρόταση του πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ να προχωρήσει  στην υλοποίηση της «ΈΓΝΑΤΙΑΣ» Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων μέσα από την αξιοποίηση των υποδομών που θα ενώνει και τους 5 ΠΈΣΔΑ (Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, Κεντ. Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία,Ήπειρο και Θεσσαλία) για την αξιοποίηση του υπολείμματος αλλά και για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής αποτελεσματικής λύσης ευρύτερα στη χώρα μας.

Ο κ. Γεράνης εξέθεσε το βασικό περίγραμμα της πρότασης που στοχεύει να υλοποιήσει την κυκλική οικονομία στην πράξη, να λύσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων στη Βόρεια Ελλάδα και να απαλλάξει τους δήμους και τους φορείς διαχείρισης από το άγχος των χωματερών και τη διαρκή αναζήτηση νέων χώρων ταφής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ για την πρωτοβουλία του και υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρόταση δίνει μια καινούρια διάσταση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη πια μέσα από την κυκλική οικονομία να κάνουμε το άλμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, γιατί τη χώρα μας δεν την έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας. Από τη μεριά μας ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να αποτελέσει σταθμό αλλά και εφαλτήριο για μια νέα τάξη πραγμάτων στην ολοκληρωμένη διαχείριση και να είναι η πυξίδα για την υπόλοιπη Ελλάδα», δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ο κ. Γεράνης.

Loading