Συγκλονίζει η κατάθεση ηλικιωμένης που βασανίστηκε από ληστές

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση στο Δικαστήριο της υπερήλικης γυναίκας που είχε πέσει θύμα βασανισμού από ληστές μέσα στο σπίτι της, στην Κυψέλη, στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

Η 86χρονη Δέσποινα Σκούρτη δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες, που, όπως τόνισε, ήταν αλλοδαποί. Περιέγραψε όμως με λεπτομέρειες όσα έζησε στα χέρια τους.

«Με κάψανε στο πόδι και στο χέρι και στο στήθος, τα σημάδια είναι ακόμη στο σώμα μου.Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι», είπε η ηλικιωμένη.

Μίλησε για τρεις άνδρες που τη χτυπούσαν και την απειλούσαν να τους πει πού έχει τις οικονομίες της. Και όσο εκείνη δεν τους έλεγε, τόσο την απειλούσαν. Ώσπου πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την… καίνε.

«Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου», είπε ενώπιον του δικαστηρίου η 86χρονη.

Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα, της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. Την ώρα που έφευγαν, της είπαν: « Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Loading