Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία

Στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί τελικά το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου και όχι στον Πειραιά που υπήρξε ως αρχική σκέψη στο μυαλό των διαδηλωτών αφενός για μην δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια για να αποφύγουν επεισόδια με τους Αναρχικούς.

Την ίδια στιγμή οι διοργανωτές τονίζουν ότι το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ήταν μακράν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην πόλη τα τελευταία χρόνια και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, αν και απείχε πολύ από το αντίστοιχο του 1992.

Ο “Θερμαϊκός” κάλεσε πολλοί εργάστηκαν

Τονίζουν ότι η εικόνα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή και προκάλεσε ήδη πολιτικό αποτέλεσμα, καθώς κυβέρνηση και κόμματα δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους στους σχεδιασμούς γύρω από τη διαπραγμάτευση το μήνυμα που έστειλε ο λαός.

Να σημειωθεί πως αν και διοργανωτής της εκδήλωσης εμφανίζονταν ένας περιθωριακός σύλλογος ονόματι «Θερμαϊκός» πολλοί ήταν εκείνοι που εργάστηκαν για την επιτυχία της συγκέντρωσης και για την μεταφορά του κόσμου από τις γύρω πόλεις.

Loading