Στο εφετείο η υπόθεση του εξαφανισμένου Μάριου Παπαγεωργίου

Στο Εφετείο  η δίκη για την υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας του θύματος. Κατηγορούνται ακόμα έξι πρόσωπα.

Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης απουσίαζε σήμερα από το εδώλιο, ενώ παρόντες στην δίκη ήταν μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους.

Ξέσπασε σε αναφιλητά η μάνα του Μάριου

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που ξεκίνησε σήμερα κλήθηκε να καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας η μητέρα του 26χρονου. «Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί» ήταν το μόνα λόγια που πρόλαβε να πει η γυναίκα πριν ξεσπάσει σε αναφιλητά.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 28 Μαρτίου, ώστε η μητέρα του φοιτητή να μπορέσει να αρχίσει την κατάθεση της. Υπενθυμίζεται  ότι ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 …

Η υπόθεση

Είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.  Τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του  δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Τότε ενεπλάκη ένας 73χρονος, οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την άτυχη μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο νεαρός φοιτητής.  Όπως όμως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο 73χρονος… φίλος ήταν ο «εγκέφαλος» της  υπόθεσης.

Πρωτοδίκως, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του, η οποία αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή 18 ετών για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Loading