Σκύλος εντόπισε 400 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών της Υπηρεσίας “ROCKY” εντόπισε πάνω από 400 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, σε αποθηκευτικό χώρο στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν μέσα σε σάκους ρυζιού 407 κιλά και 640 γραμμάρια κάνναβης τοποθετημένα σε παλέτες οι οποίες επρόκειτο  να αποσταλλούν στην Ολλανδία.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα κι αξιοποίηση πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε και το ΣΔΟΕ, αλλά και μετά από μία ιδιαίτερα οργανωμένη επιχείρηση, οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα, έναν αλλοδαπό και έναν Αλβανό, 30 και 38 χρονών αντίστοιχα.

Τι άλλο βρέθηκε στην αποθήκη με την κάνναβη

Πέρα από τις συλλήψεις, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκινήτου τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.

Ο ημεδαπός συλληφθείς, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία, έκανε τεράστιες παραγγελίες ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις τις οποίες μετέφερε στον εκμισθώμενο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο. Εκεί με τον αλλοδαπό συνεγάτη του έκρυβαν με μαεστρία την κάνναβη μέσα στους σάκους ρυζιού. Στη συνέχεια, προωθούσαν το εμπόρευμα ως νόμιμο σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει διακινήσει σε διάφορες χώρες μεγάλες ποσότητες κάνναβης που υπερβαίνουν τον έναν τόνο σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία και άλλες χώρες.

Οι αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων αποστολών όπως επίσης και την πιθανή συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτές.

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Loading