Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε χθες στην Ύδρα κήρυξε το νησί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης.

Προηγήθηκε αίτημα της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Το μεσημέρι φτάνουν γεννήτριες του ΔΕΔΔΗΕ στο νησί

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η όχλησή τους.

Υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού βρίσκεται απ’ τα ξημερώματα στην Ύδρα

“Aπό τις 2 τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού και επίσης μεταφέρονται στο νησί γεννήτριες, για να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Αν και η ‘Υδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός».

«Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπίσει πού έχει γίνει η βλάβη, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο» τόνισε ο κ. Χατζηπέρος και υπογράμμισε ότι «προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση, διότι το νησί έχει αφαλάτωση, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει ρεύμα».

Σχολιάζοντας δε το αίτημα του δήμου Υδρας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ότι και αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται από την Περιφέρεια Αττικής.-

Τεράστιο το πρόβλημα για τους επαγγελματίες

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε.

Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη. Ο κ. Κουκουδάκης σημείωσε πως το «στοίχημα» είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί.

Ανέφερε επίσης ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Loading