Σε «άδεια» εκπαιδευτικός για απρεπή συμπεριφορά

Σε προσωρινή άδεια τέθηκε εκπαιδευτικός στην Εύβοια μετά τις καταγγελίες που έκαναν εις βάρος του γονείς για απρεπή συμπεριφορά σε βάρος μαθητών του δημοτικού σχολείου όπου είναι διευθυντής.

Το θέμα έχει φτάσει στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία αποφάσισε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Εξηγήσεις ζητά το Υπουργείο Παιδείας

Μάλιστα για το ζήτημα αυτό έχει εκδηλωθεί όπως ήταν φυσικό έντονο ενδιαφέρον και από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, πέραν της αναλυτικής ενημέρωσης που είχε την Τετάρτη για το θέμα, ζήτησε  λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο ώστε σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα στο παρελθόν είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ενώ λήφθηκε το μέτρο προσωρινής αδείας έως όταν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και έτσι ο εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας για το διάστημα αυτό.

Μέχρι στιγμής τρεις από τους γονείς έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες, με τις οποίες ουσιαστικά κατηγορούν τον διευθυντή του σχολείου για απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά σε βάρος των ανήλικων παιδιών τους.

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης όπως είναι φυσικό ανέλαβε η Δικαιοσύνη.

Loading