Σεισμικές δονήσεις σε Μεσσηνία, Παξούς και Ζάκυνθο

Τρεις σεισμικές δονήσεις σε Μεσσηνία, Παξούς και Ζάκυνθο σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα, και έγιναν αισθητές σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 19:40 απόψε στα Φιλιατρά, στους Γαργαλιάνους, στη Μαραθόπολη και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Μαραθόπολης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο επτά χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με την τελική λύση του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 15,7 χιλιομέτρων, ενώ σημειώθηκε στις 19:36 ώρα Ελλάδος δυτικά της Πελοποννήσου.

Σεισμοί σε Ζάκυνθο και Παξούς

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δύο μεγαλύτερες σε μέγεθος, αλλά και σε μεγαλύτερο εστιακό βάθος, σεισμικές δονήσεις.

Στις 17:23 σημειώθηκε στη Ζάκυνθο σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων.

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η ελαφρώς ισχυρότερη δόνηση των 3,9 Ρίχτερ στο βόρειο Ιόνιο, και σε εστιακό βάθος 20,5 χιλιομέτρων.

Loading