Πρόεδρος ΦΠΨ: «Δεν είναι παράνομο το γλέντι του Ρουβίκωνα»

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου αναφέρθηκε στο γλέντρι που είχε προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, η αναρχική συλλογικότητα του «Ρουβίκωνα».

«Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει» τόνισε χαρακτηριστικά η Μ. Φουντοπούλου.

Θυμίζουμε ότι η Σχολή σήμερα, ύστερα από απόφαση της Κοσμητείας παρέμεινε κλειστή για συμβολικούς λόγους, ως αντίδραση στην απόφαση του «Ρουβίκωνα».

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια, καθώς ο χώρος που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το γλέντι περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίας».

Επίσης η Μαρίζα Φουντοπούλου έθεσε, και έναν προβληματισμό τονίζοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στη γλώσσα, τα αρχαία, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».

Loading