Πρίγκιπας Κάρολος: «Οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της κρίσης»

Λόγια συμπαράστασης στον ελληνικό λαό για τις δύσκολες στιγμές που περνά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της κρίσης».

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουμε πληρώσει υψηλό τίμημα για την επανοικοδόμηση της οικονομίας «επιδεικνύοντας φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία».

Πρίγκιπας Κάρολος: Επίσκεψη στην Ελλάδα 54 χρόνια μετά

Υπογράμμισε, επίσης, τους προσωπικού του δεσμούς με την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι την επισκέφθηκε για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια. Ακόμα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν, προσθέτοντας την ιδιαίτερη χαρά τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, που βρίσκονται στην Ελλάδα και θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι στο γεύμα

Στο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους παρευρέθηκαν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και της διανόησης από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Loading