Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία έκανε ο Αμβρόσιος

Ο ίδιος το είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό και χθες το έκανε πράξη. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος βρέθηκε μπροστάρης σε μια μίνι πορεία ιερέων που πραγματοποιήθηκε στην μητρόπολή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο, με τις καμπάνες των Ιερών Ναών να χτυπούν χαρμόσυνα το ηχηρό «όχι» της εκκλησίας. Το κεντρικό πανό έγραψε ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ φτάνοντας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, ο Αμβρόσιος μαζί με τους ιερείς μπήκαν στο εκκλησάκι για να ψάλουν το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Έπειτα ο μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους ιερείς τους θύμισε το «Μακεδονία ξακουστή» και τους ζήτησε να συνταχθούν στον αγώνα.

Μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς

Τέλος οι ιερείς μετά την πορεία στην οποία συμμετείχε ο Αμβρόσιος πήγαν μαζί στα διόδια του Ελαιώνα για να μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εδώ καθώς για το πρωί της Κυριακής (11.00) είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν εκτός από την εκκλησία και οι δημοτική αρχή με τους τοπικούς φορείς.

Loading