Η Ελλάδα αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες ισχυρίζεται η Γερμανία

Για παραβίαση του κανονισμού του Δουβλίνου κατηγορεί την Ελλάδα η Γερμανία, ισχυριζόμενη ότι η χώρα μας αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες.

Απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς αποκαλύπτει ότι το 2017 η Γερμανία αιτήθηκε την επαναπροώθηση 2312 ανθρώπων στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά οι Ελληνικές δήλωσαν αρμόδιες μόλις για 18 περιπτώσεις από τις παραπάνω και εν τέλει δεν δέχθηκαν απολύτως κανέναν.

Στην ίδια απάντηση το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών βάλλει ευθέως εναντίον των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι το υψηλό ποσοστό απόρριψης των ελληνικών αρχών αγγίζει το 95%.

Ελλάδα και Ουγγαρία σφυρίζουν ανέμενα στο Γερμανικό αίτημα

Η Ελλάδα πάντως δεν είναι η μόνη χώρα που αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Ουγγαρία η οποία από τον Μάιο του 2017 δεν δέχεται την επιστροφή κανενός από τους 3.304 πρόσφυγες που ετοιμάζεται να επαναπροωθήσει το Βερολίνο.

Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ανθρώπων που επαναπροωθούνται στις πρώτες χώρες υποδοχής βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου. Το 2017 το Βερολίνο επαναπροώθησε 7.102 ανθρώπους και την ίδια ώρα δέχθηκε 8.754 νέους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Loading