Περιφέρεια Αττικής: Καταγγελίες για αδιαφάνεια σε δημοπρατήσεις

Αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στις διαδικασίες δημοπράτησης δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, σύμφωνα με τον τέως περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, «με την από 30/4/2018 επιστολή του, που κοινοποιείται και στον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών καταγγέλλει ότι οι όροι που θέτει η Περιφέρεια για τη συμμετοχή των εταιρειών στους διαγωνισμούς είναι αυθαίρετοι  και χωρίς καμία λογική, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού».

Τι αναφέρει η καταγγελία για την Περιφέρεια Αττικής

«Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «για απλά έργα, συνηθισμένα και μικρού προϋπολογισμού απαιτούνται πολλά προσόντα με αποτέλεσμα να είναι λίγες οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, αντιθέτως λίαν προσφάτως σε έργο πολλαπλάσιου προϋπολογισμού που γίνεται όμως με επείγουσες κλειστές διαδικασίες (με πρόσκληση δηλαδή εταιρειών μετά από κλήρωση και όχι με ανοικτή συμμετοχή) ο πήχης των προϋποθέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, ορισμένες από τις εταιρείες που βρίσκονταν στον πίνακα της κλήρωσης δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση ότι βρίσκονται σε αυτόν!».

Σγουρός: «Η διοίκηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις»

«Οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων πρέπει να υπακούουν στις βασικές αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης», τόνισε ο τέως περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, που ουσιαστικά κάνουν λόγο για ευνοιοκρατία και φωτογραφικές διακηρύξεις».

Loading