Παρουσιάστηκε η κάρτα δημότη του δήμου Αθηναίων (pics)

Την κάρτα δημότη του δήμου Αθηναίων και το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» παρουσίασε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Γιώργος Καμίνης. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων, με τη συγκεκριμένη κίνηση θα αποκτήσουν πρόσφατη στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου 82.000 πολίτες.

Με την κάρτα δημότη διευκολύνεται η πρόσβαση σε 21 υπηρεσίες του δήμου για τους ωφελούμενους στα κοινωνικά προγράμματα, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, τα έξι Δημοτικά Ιατρεία, οι 25 Λέσχες Φιλίας, η Βοήθεια στο Σπίτι, η Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφάλιστων, η Κοινωνική Κατοικία, το Κοινωνικό Πλυντήριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι Ξενώνες Αστέγων, το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους, οι Χορηγίες και η Ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η κάρτα δημότη του Καμίνη και το σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Καμίνης εξέδωσε τη δική του, προσωπική, κάρτα δημότη, ενώ για το σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» είπε πως αποτελεί την πρώτη μεγάλη βάση καταγραφής των εξατομικευμένων αναγκών για χιλιάδες πολίτες.

Με τη λειτουργία του, υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων, έχει επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών, με αξιοπρέπεια και διαφάνεια, έχει ενισχυθεί η αξιοπιστία των υπηρεσιών, έχει βελτιωθεί η οργάνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας και του ΚΥΑΔΑ, ενώ έχει αρχίσει να μειώνεται δραστικά το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Μάλιστα, στους έξι μήνες λειτουργίας του, κατέγραψε 82.00 δικαιούχους των προγραμμάτων του δήμου. Μέσω αυτού, πραγματοποιήθηκαν 81.000 ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, 500 για συμβουλευτικές υπηρεσίες, 200 για νομικές, ενώ διανεμήθηκαν 13.179 πακέτα τροφίμων σε δικαιούχους και δόθηκαν διάφορα φάρμακα με 2.500 συνταγές.

Παρουσιάστηκε η κάρτα δημότη του δήμου Αθηναίων (pics)

Εξυπηρετήθηκαν 48.625 πολίτες

Ακόμη, ο κ. Καμίνης ανέφερε, ότι το τελευταίο εξάμηνο οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έχουν εξυπηρετήσει 48.625 πολίτες. Επίσης, έχουν εκδοθεί 8.500 προσωποποιημένες κάρτες, ενώ ο αριθμός προβλέπεται να φτάσει τις 30.000 μέσα στο 2018.

Όσον αφορά το σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το χαρακτήρισε «μεγάλο βήμα διοικητικού εκσυγχρονισμού και ψηφιακής αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, που καλύπτει με ακόμα καλύτερο τρόπο τις βασικές ανάγκες των κατοίκων».

Παρουσιάστηκε η κάρτα δημότη του δήμου Αθηναίων (pics)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading