Ο Σωκράτης Φάμελλος παίρνει μέτρα για τη δυσοσμία που «πνίγει» τη δυτική Αττική

Μέτρα για τη δυσοσμία που «πνίγει» τη δυτική Αττική παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Κύριο ζητούμενο είναι να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση της πηγής του προβλήματος που είναι ιδιαίτερα αισθητό στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η διενέργεια μετρήσεων ειδικών ατμοσφαιρικών ρύπων προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της δυσοσμίας.

Σωκράτης Φάμελλος: Ξεκινούν αυστηροί περιβαλλοντικοί έλεγχοι

Αποφασίστηκε επίσης ο συντονισμός ενεργειών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ και Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αξιολογηθεί το δίκτυο σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και Πειραιά και να εξεταστεί η προσθήκη αναλυτών ειδικών ρύπων και πιθανά νέα χωροθέτησή τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διενέργεια ελέγχου σε όλους τους πιθανά ρυπασμένους χώρους και η διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης από την ΕΥΔΑΠ συστήματος μετρήσεων/παρακολούθησης για συγκεκριμένους ρύπους, σχετικούς με τη δραστηριότητά της.

Στην ίδια λογική αποφασίστηκε η Περιφέρεια Αττικής να πραγματοποιήσει εντατικούς περιβαλλοντικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή μέσω της συγκρότησης Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος.

Loading