Ο ΟΑΕΔ στηρίζει τους άνεργους πυρόπληκτους

Σε σειρά μέτρων με τα οποία θα στηρίξει τους άνεργους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής προχωρά ο ΟΑΕΔ, διευκολύνοντας παράλληλα και τους δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά στους άνεργους πυρόπληκτους η διοίκηση του ΟΑΕΔ χορηγεί επίδομα ανεργίας και εφάπαξ ποσό 648 ευρώ που αντιστοιχεί σε 45 ημερήσια επιδόματα ανεργίας σε όσους έχουν ανασταλεί η εργασίας τους εξαιτίας των πυρκαγιών. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν αναστείλει την εργασιακή τους σχέση μετά από ολική καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή του τόπου εργασίας των ασφαλισμένων.  Για τη λήψη του εφάπαξ ποσού των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου εργασίας των δικαιούχων.

Τι ισχύει με τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Όσον αφορά τους δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ, αναστέλλονται οι υποχρεώσεις καταβολής δόσεων  για 36 μήνες, χωρίς επιβάρυνση. Δικαιούχοι είναι δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ, των οποίων οι κατοικίες για τις οποίες χορηγήθηκαν τα δάνεια, βρίσκονται σε πυρόπληκτες περιοχές και έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία θα γίνει αυτόματα καθώς Ο ΟΑΕΔ θα επικοινωνήσει με τους δικαιούχους.

Επίσης παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των δανειοληπτών εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες, με έναρξη παράτασης από τις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Loading