Οι δήμαρχοι ρίχνουν τις ευθύνες στην ΕΥΑΘ

Στην ΕΥΑΘ ρίχνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης τις ευθύνες για το πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί την πόλη εδώ και πέντε ημέρες.

«Εάν λειτουργήσουν αυτά που μας υπόσχεται η ΕΥΑΘ, φαντάζομαι θα εκτονωθεί το πρόβλημα» είπε ο δήμαρχος Χορτιάτη- Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, προσθέτοντας ωστόσο ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα για τον κόσμο που ήδη ταλαιπωρείται και συμπλήρωσε: «Οι δήμαρχοι θα σταθμίσουμε και θα κινηθούμε αναλόγως. Να ξέρουν, ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη την επωμίζονται στο ακέραιο και μιλώ για τους εκπροσώπους της ΕΥΑΘ».

Την ΕΥΑΘ έδειξε με το δάκτυλο και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κατηγορώντας τη διοίκησή της πως «δεν διαχειρίστηκε σωστά το θέμα από την πρώτη στιγμή».

Στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ παρέπεμψαν τόσο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, όσο και οι άλλοι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης παρείχε κάλυψη δηλώνοντας πως «δυστυχώς η ζημιά ήταν μεγάλη».

Στο μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ήταν πως η ομαλή αποκατάσταση της υδροδότησης είναι το ζήτημα που προέχει

ΥΜΑΘ: «Προφανώς υπάρχουν ευθύνες»

Εξερχόμενη από τη σύσκεψη η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης ) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι έχει αποκατασταθεί ο αγωγός», αλλά απαιτείται κάποιος χρόνος και διαδικασία για να πιστοποιηθεί η καθαρότητα του νερού από την Αραβησσό, ώστε να προστεθεί στο δίκτυο της πόλης.

«Είναι αλήθεια, ότι πολύ γρήγορα αποκαταστάθηκε αυτός ο αγωγός, ο οποίος παρέχει κατά τις δηλώσεις της ΕΥΑΘ, το ένα τρίτο του νερού, που χρησιμοποιεί η πόλη» είπε η υφυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι θέμα χρόνου πλέον».

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου που έστειλε λίγη ώρα αργότερα: «Η ΕΥΑΘ αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση που οφείλεται σε προβλήματα δεκαετιών. Ο αγωγός επιδιορθώθηκε και τώρα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί η παροχή νερού στην πόλη. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Τη Δευτέρα έχουμε συζήτηση να κάνουμε.
Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να έχουν γρήγορα νερό οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».

«Καλύτερη διαχείριση με βάση τις ανάγκες» απαντά η ΕΥΑΘ

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση για τους χειρισμούς, εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τόνισε ότι εξήγησε αναλυτικά στους δημάρχους τις ενέργειες που έγιναν ώστε να γίνει η καλύτερη διαχείριση με βάση τις ανάγκες, το ανάγλυφο της πόλης και τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες.

«Όταν λείπει το ένα τρίτο του νερού και δεν έχει άπειρους χειρισμούς στη διάθεση σου – όχι γιατί δεν τους ξέρεις, αλλά γιατί δεν είναι έτσι φτιαγμένο το σύστημα – δεν μπορεί να υπάρχει η απόλυτη δικαιοσύνη στο ωράριο και στην κατανομή του χρόνου υδροδότησης στις διάφορες περιοχές της πόλης» είπε ο κ. Κρεστενίτης.

Loading