Οι αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη, η ΕΛΑΣ διέψευσε…

Μια πολύ περίεργη υπόθεση προέκυψε τα τελευταία 24ωρα, όταν αναρχικοί με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανάρτησαν κείμενο, μέσω του οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο πίσω μέρος της Ευελπίδων στην Αθήνα, την ίδια ώρα που η αστυνομία διαψεύδει ότι αυτός ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα οι αναρχικοί του «Κύκλου Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου/FAI – FRI» αναλαμβάνουν την ευθύνη για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου» στη συνέχεια τονίζουν ότι «ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Κατά την αναρχική ομάδα η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο αλλά και τις εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο.

“Δεν υπήρξε καμιά αναφορά για βόμβα”

Το περίεργο στην υπόθεση ωστόσο είναι ότι η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό, καθώς αναφορά για έκρηξη βόμβας στη Ευελπίδων δεν υπήρξε ποτέ. Παρόλα αυτά αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν την περιοχή, για τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού ή στοιχεία από έκρηξη.

Loading