“Ξύλο” και διακοπή λόγω… ΑΕΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής! (vd)

Σκηνές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (8/2) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων του Γραμματικού και οπαδών της ΑΕΚ!

Στην αίθουσα συνεδριάσεων παρευρίσκονταν αρκετοί φίλοι του «Δικεφάλου», μαζί με παράγοντες και βετεράνους του συλλόγου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για το συνοδευτικό έργο της Περιφέρειας, δίπλα στο νέο γήπεδο του συλλόγου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το «παρών» έδωσε και άλλη μία ομάδα –νεαρών κατά βάση- κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Γραμματικό και γι’ αυτόν το λόγο ζήτησαν από το προεδρείο να θέσει το θέμα αυτό προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κάνουν κατάληψη στην έδρα, να σηκώσουν πανό και να απαιτήσουν να συζητηθεί το θέμα τους, το οποίο –κατά την άποψή τους- ήταν πιο σοβαρό από εκείνο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ήρθαν στα χέρια

Το αίτημα των κατοίκων δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Θοδωρή Σχινά, ο οποίος τους εξήγησε ότι αυτό ήταν αδύνατον. Ωστόσο, δεν αρνήθηκε γενικότερα τη συζήτηση, ορίζοντάς την σε σχετικά σύντομο διάστημα και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου.

Αφού ηρέμησαν για λίγο τα πνεύματα, πολύ σύντομα τα «αίματα» άναψαν πάλι και μάλιστα αυτή τη φορά… για τα καλά. Μάλιστα, υπήρξε και συμπλοκή μεταξύ της πρώτης ομάδας των νεαρών με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί ο πρόεδρος να διακόψει την συνεδρίαση πριν καν αρχίσει, καθώς δεν διαφαινόταν, ούτως ή άλλως, προοπτική συνέχεια.

Μικρή… γεύση από τα επεισόδια:

Η δήλωση του προέδρου του ΠΕΣΥ

Μετά τη διακοπή της συνερίασης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ, Θεόδωρος Σχινάς, καταδίκασε «απερίφραστα» κάθε βίαια ενέργεια που «αποδυναμώνει τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται», δήλωσε αρχικά.

«Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».

Loading