Ν. Θυμάκης: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις»

 «Θέλουμε να αναδείξουμε το παιδευτικό ρόλο του χώρου του κτήματος Συγγρού, και όχι απλά τον εκπαιδευτικό του”, τόνισε ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Νίκος Θυμάκης στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ,  ο κ. Θυμάκης επισήμανε: “ Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, όλοι μαζί σε συνέργεια, και να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες για να αναπτυχθεί ο παιδευτικός ρόλος του χώρου του κτήματος Συγγρού”.

Ο ίδιος εξήγησε, ότι ο παιδευτικός ρόλος του χώρου του κτήματος Συγγρού, αντιπροσωπεύει τη “ συνεχή τριβή που έχουμε με το περιβάλλον, με τη φύση και τις καλλιέργειες και αυτό είναι το νόημα του αγροκτήματος πόλης μέσα στην καθημερινή μας ζωή”.
Σύμφωνα με τον κ. Θυμάκη, “ υπάρχει κόσμος που θέλει να εκπαιδευτεί, μέσα από τα ήδη υπάρχοντα σεμινάρια του ΙΓΕ, αλλά θα κάνουμε και νέα και αυτό που επιδιώκουμε είναι να μέσα από αυτά να περάσουμε και τη διάσταση της νέας ΚΑΠ, που εκτός των άλλων λέει ότι πρέπει να ανανεωθεί ο γηρασμένος αγροτικός πληθυσμός της ΕΕ. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που έχουν μέσων των έξυπνων τεχνολογιών”. Παράλληλα, μέσα από τα σεμινάριά του, το ΙΓΕ επιδιώκει να προσφέρει επαρκή ενημέρωση για το πως να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading