Ντοκουμέντο: Η στιγμή που δολοφονείται ο Στεφανάκος (vd)

Video – ντοκουμέντο με τη στιγμή που εκτελείται ο Βασίλης Στεφανάκος είδε το φως της δημοσιότητας. Στο video διάρκειας μόλις 29 δευτερολέπτων φαίνονται οι δράστες να καταφτάνουν στο σημείο, την ώρα που το θύμα βγαίνει από τα γραφεία της εταιρείας του και επιχειρεί να μπει στο αυτοκίνητό του.

Η μοτοσυκλέτα, ο δολοφόνος και η εκτέλεση

Στο video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ο Στεφανάκος να βγαίνει από τα γραφεία της εταιρείας του, με κατεύθυνση την ημιθωρακισμένη BMW του. Τότε, ο δολοφόνος διανύει τρέχοντας μία απόσταση περίπου 60 μέτρων από το σημείο όπου είχε αφήσει τη μοτοσυκλέτα του.

Αφού διανύει την απόφαση σε μόλις 9 δευτερόλεπτα, αρχίζει να πυροβολεί τον Στεφανάκο, αδειάζοντας το γεμιστήρα του καλάσνικοφ που κρατάει στα χέρια του. Αμέσως μετά, επιβιβάζεται στη μοτοσυκλέτα που φέρνει ο συνεργός του και εξαφανίζονται με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα.

Τι ανέφερε η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Στεφανάκος δέχτηκε 29 σφαίρες, στις 17 Ιανουαρίου. Οι περισσότερες εξ αυτών έπληξαν τον βαρυποινίτη σε όλο του το σώμα, ενώ κάποιες διαπέρασαν την πόρτα του οδηγού, όχι όμως και το τζάμι, πράγμα που επιβεβαιώνει πως ήταν αλεξίσφαιρο.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος

Τον Βασίλη Στεφανάκο που εκτέλεσαν οι δυο δράστες τον ήξερε όλη η νυχτερινή Αθήνα. Είχε αποφυλακιστεί πριν από ενάμισι χρόνο, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.

Loading