Νεκροί έξι άνθρωποι λόγω γρίπης στη χώρα μας

Σαρώνει η γρίπη στη χώρα μας, έχοντας αφήσει ήδη έξι νεκρούς στο πέρασμά της, με τους ειδικούς να ανησυχούν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέβει επικίνδυνα λόγω έξαρσης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 24 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων έφτασε τους 16 άνδρες και 8 γυναίκες ηλικίας 39 έως 79 ετών.

Όσον αφορά στους νεκρούς, έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν, με τους τρεις εξ αυτών να καταλήγουν την τελευταία εβδομάδα.

Ο εμβολιασμός, που όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο έναντι της νόσου, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να επισημαίνει πως κανένα από τα θύματα της γρίπης δεν είχε εμβολιαστεί.

Ποιοι νόσησαν πιο βαριά

Να σημειωθεί ότι, τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, στην πλειονότητά τους ήταν και τα άτομα που εμφάνισαν τη βαρύτερη, με επιπλοκές, μορφή της νόσου και χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα οι τύποι της γρίπης που επικρατούν, μέχρι τώρα, είναι ο Β και ο πανδημικός A (H1N1).

Loading