Να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια θέλει η Ένωση Αθέων

Στο ΣτΕ προσέφυγε η  Ένωση Αθέων χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος, που ακολουθούνται ακόμη στην παιδεία και «εξασφαλίζουν την προϋπόθεση για ακόμη μια παράνομη πράξη: τον έλεγχο ‘θρησκευτικών φρονημάτων’ των μαθητών σύμφωνα με την “κατά παραγγελία” θεολόγων καθηγητών, εγκύκλιο 12773/Δ2/23-01-2015 του Υπουργείου Παιδείας».

Αναφερόμενοι στην εν λόγω εγκύκλιο υποστηρίζουν ότι «τέθηκε σε ισχύ την τελευταία ημέρα θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, και διατηρήθηκε απείραχτη και από τις επόμενες, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές από την παρακολούθηση του ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών. Ενός “μαθήματος” που αντί να υπηρετεί την Παιδεία, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που οριοθετούνται από “κόκκινες γραμμές”»

Τι ζητούν

Έτσι η Ένωση Αθέων, αλλά και κάποιοι γονείς και μαθητές ζητούν τώρα την ακύρωση και νεότερων σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα ζητούν την ακύρωση:

– Απόφασης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γυμνασίου”, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2087, την 7.6.2018.

– Απόφασης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γενικού Λυκείου”, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2089, την 7.6.2018.

Δείτε επίσης: Μάτι: Μήνυση από τον αδερφό του 99ου θύματος της φωτιάς

Loading