Νίκος Μανιαδάκης: «Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια»

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας ο Νίκος Μανιαδάκης. Το δικαστικό συμβούλιο συνεδριάζει προκειμένου να επικυρώσει ή όχι με βούλευμά του την διάταξη με την οποία του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis και νυν κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία θα αντικρούσει με πολυσέλιδο υπόμνημα τα επιχειρήματα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς βάσει των οποίων του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.

Τι θα ισχυριστεί

Αναμένεται να ισχυριστεί ότι η σε βάρος του ποινική δίωξη είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς ο ίδιος δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα για να μπορεί να διωχθεί, όπως αναφέρει, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ν.1608/50).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης αναμένεται να υποστηρίξει πως στην εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα , δεν περιλαμβάνεται η ανάκληση της ιδιότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος , γεγονός πουκαθιστά τον περιοριστικό όρο άκυρο.

Ακόμα θα υποστηρίξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς ήταν πάντοτε παρών, στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Γιατί κατέστη κατηγορούμενος

Φέρεται δε αποφασισμένος να επαναλάβει όσα μέχρι τώρα έχει δηλώσει πως του ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη και τον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, αλλά επειδή αρνήθηκε να το κάνει, κατέστη κατηγορούμενος.

O κ Μανιαδάκης δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους:

«Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς, δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου τόνισε «εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Ερώτηση: Αναφέρθηκε σε πιέσεις;

Απάντηση: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία…Παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

Loading